Az automatizálás és a mesterséges intelligencia terjedése alapjaiban változtatja meg a munkaerőpiaci igényeket. Az üzleti és gazdasági kutatásokat lebonyolító cég, a McKinsey Global Institute szakemberei szerint napjainkban 10 állásból minimum 6 automatizálható feladatok elvégzéséből áll. A tendencia azonban korántsem a fizikai munkaerő hanyatlásaként aposztrofálható, sokkal inkább számtalan lehetőséget rejtő, radikális és pozitív változást jelent. Ha az ismétlődő feladatokat, például a gyártósorok melletti, vagy termelői üzemekben végzett fizikai munkát, de akár az e-mailezést vagy az adatfeldolgozást automatizálják, akkor azok a munkáltatók, akik megfelelően felkészítik meglévő és leendő munkavállalóikat a változásokra, rövid időn belül akár 40%-al növelhetik vállalkozásuk termelékenységét.

Annak ellenére, hogy a mesterséges intelligencia segít automatizálni az ismétlődő munkafolyamatokat, a kreativitás és a kritikus gondolkodás továbbra is teljes mértékben az ember elidegeníthetetlen kompetenciái közé tartozik. A kutatók szerint az automatizálás folyamatának köszönhetően a kreatív és kritikus gondolkodást, felelős és szakszerű döntéshozást igénylő munkafolyamatok száma 19%-al növekedhet a kékgalléros munkaerőt foglalkoztatók körében. Ezáltal az úgynevezett „soft skillek”, mint például a szociális és érzelmi intelligencia iránti kereslet várhatóan több mint 26 százalékkal fog növekedni az évtized során. A megfelelő pszichomotoros és szenzoros készségek mellett a kapcsolatépítés, a kommunikáció, az időgazdálkodás, az alkalmazkodás vagy az értő hallgatás képességeinek magasabb szintje, valamint a fejlesztésükre való hajlandóság segíthet boldogulni a munkavállalóknak az egyre automatizáltabb termelésben.

Az egyéni munkavállalói kompetenciák ismerete és azok megfelelő párosítása az automatizált munkafeladatokkal kulcskérdés a jelen munkaerőpiacán. Ahogy a világunk, úgy a munkaerőpiac is változik, a siker kulcsa pedig a vele való változás.

(Az említett adatok forrása: https://www.mckinsey.com)